Bijela kuća pozvala Amerikance da napuste Ukrajinu u narednih 24 do 48 sati, invazija Rusije možda i tokom ZOI

Očekuje da će predsjednik SAD Džozef Bajden uskoro inicirati telefonski razgovor sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom

10274 pregleda 9 komentar(a)
Džejk Saliven, Foto: REUTERS
Džejk Saliven, Foto: REUTERS

Mnoge zemlje, među kojima je i Crna Gora, tokom dana su pozvale svoje građane da napuste Ukrajinu zbog eventualne ruske invazije, a među najdirektnijim bile su Sjedinjene Američke Države koje to od Amerikanaca očekuju u hitnom roku.

"Svi Amerikanci koji su još u Ukrajini trebalo bi da napuste tu zemlju u narednih 24 do 48 sati", poručio je na brifingu u Bijeloj kući savjetnik za nacionalnu bezbjednost Džek Saliven, prenosi Rojters.

U Bijeloj kući vjeruju da bi predsjednik Rusije Vladimir Putin invaziju na Ukrajinu mogao da izvrši u narednih nekoliko dana.

"Naše obavještajne službe vjeruju da bi Vladimir Putin mogao da naredi invaziju i prije završetka Zimskih olimpijskih igara u Pekingu", dodao je Saliven.

Bijela kuća je još jednom tražila savezničko jedinstvo u suočavanju sa ovom situacijom, a Saliven je dodao i da se očekuje da će predsjednik SAD Džozef Bajden uskoro inicirati telefonski razgovor sa Vladimirom Putinom.

Povezani članci

11. Februar 2022.

Brojne zemlje pozvale državljane da napuste Ukrajinu

Bonus video: