Buš stariji optužen da je iz kolica "dodirivao" glumicu

Glumica je objasnila da je odlučila prekinuti tišinu kada je vidjela bivšeg predsjednika koji je godinama u invalidskim kolicima, u subotu na pozornici tokom humanitarnog koncerta za žrtve uragana koji je opustošio jug Sjedinjenih Država i Karibe
3 komentar(a)
Džordž Buš stariji, Foto: Shutterstock
Džordž Buš stariji, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.10.2017. 16:15h

Bivši američki predsjednik Džordž H.V. Buš u srijedu se izvinio glumici koja ga je optužila da ju je neprimjereno dodirivao po zadnjem dijelu tijela tokom filmske projekcije prije četiri godine.

Incident se dogodio tokom predstavljanja tv-serije "Turn Washington's Spies", prema riječima glumice Heder Lind, koja je ispričala svoju verziju u poruci objavljenoj na društvenim mrežama, koja je kasnije izbrisana, prenosi Hina.

Glumica (34) je objasnila da je odlučila prekinuti tišinu kada je vidjela bivšeg predsjednika (93) koji je godinama u invalidskim kolicima, u subotu na pozornici tokom humanitarnog koncerta za žrtve uragana koji je opustošio jug Sjedinjenih Država i Karibe.

"Kada sam se susrela s predsjednikom Džordžom H.V. Bušom, prije četiri godine na promociji tv-serije, seksualno me napao dok sam pozirala za fotografiju", napisala je.

"Nije se sa mnom rukovao. Dirao mi je zadnjio dio tijela iz invalidskih kolica dok je njegova supruga Barbara Buš stajala uz njega. Ispričao mi je prosti vic", napisala je i dodala da je tokom druge foto seanse, 41. predsjednik ponovio isti potez. U saopštenju poslatom "Dejli mejlu" i "Njujork dejli njuzu" Bušov portparol je kazao kako žali što je nespretni pokušaj šale povrijedio, te da mu to nije bila namjera.

"Predsjednik Buš nikada ne bi ni pod kojim uslovima namjerno nekog uznemirio i on se iskreno izvinjava ako je njegov pokušaj da se našali povrijedio gospođu Lind", rekao je.

Te optužbe su uslijedile nakon slučaja Harvija Vajnstina, koji je brojne žene podstakao da otvoreno govore o do sada prećutanim seksualnim napadima muškaraca na vlasti. Holivudskog producenta je pedesetak žena optužilo za seksualno uznemiravanje, napade i silovanja.

Bonus video: