Izraelska vojska oborila dron Hezbolaha

Dogodilo se to dan pošto je lider Hazbolaha Sajed Hasan Nasralah rekao da njegova organizacija proizvodi vojne dronove u Libanu i ima tehnologiju za unapređenje hiljada raketa koje posjeduje u precizno navođenu municiju

4294 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Izraelska vojska je danas saopštila da je oborila bespilotnu letjelicu koju je lansirao libanski ekstremistički Hezbolah u vazdušni prostor Izraela.

Dogodilo se to dan pošto je lider Hazbolaha Sajed Hasan Nasralah rekao da njegova organizacija proizvodi vojne dronove u Libanu i ima tehnologiju za unapređenje hiljada raketa koje posjeduje u precizno navođenu municiju.

U izraelskom vojnom saopštenju je navedeno da je dron praćen prije nego što je oboren i najavljeno je "da će vojska nastaviti da djeluje kako bi spriječila svaki pokušaj ugrožavanja suvereniteta Izraela".

Izrael i Hezbolah su ljuti neprijatelji i 2006. godine su ratovali mjesec dana.

Izraelski lideri smatraju proiranski Hezbolah najvećom neposredom prijetnjom i procjenjuju da posjeduje 150.000 raketa i projektila koji mogu da pogode svaku tačku u Izraelu.

Izrael već dugo izražava zabrinutost da će se Hezbolah snabdijeti navođenim raketama i dronovima za napade.

Ta zemlja izvodi udare na susjednu Siriju za koje se vjeruje da im je cilj zaustavljanje isporuka iranskog oružja Hezbolahu.

Bonus video: