ADVOKAT IZ TIMA KLINTON PLATIO FIRMI DA ISTRAŽI SLUČAJ

Trampu je "rusko mješanje" ustvari naručila Hilari?

Prije nego što je tu firmu angažovao Ilajas, njenu istragu o Trampu finansirao je Trampov rival na unutrastranačkih republikanskim izborima, ali njegov identitet još nije poznat
0 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.10.2017. 07:39h

Istraga o navodnoj povezanosti predizborne kampanje predsjednika SAD Donalda Trampa sa Rusijom plaćena je iz sredstava predsjedničke kampanje Hilari Klinton.

Tako tvrdi američki list "Vašington post", koji piše da je Advokat Mark Ilajas, koji je radio za predizborni tim Hilari Klinton i Demokratski nacionalni komitet, u aprilu 2016. platio vašingtonskoj firmi "Fjužoe Dži-Pi-Es" da istraži Trampove veze s Rusijom.

Isplate su nastavljene sve do izbora novembra 2016, navodi danas AFP.

Prije nego što je tu firmu angažovao Ilajas, njenu istragu o Trampu finansirao je Trampov rival na unutrastranačkih republikanskim izborima, ali njegov identitet još nije poznat.

"Fjužen Dži-Pi-Es" zatražila je od federalnog sudije da blokira zahtjev Odbora za obavještavanje Predstavničkog doma Kongresa za pristup bankarskim podacima te kompanije, tvrdeći da bi to predstavljalo kršenje njenih ustavnih prava.

Istražni dosije na 35 strana, koji je pripremio bivši agent MI6 Kristofer Stil, postao je centralno pitanje kongresnih istraga o mješanju Rusije u izbore u SAD 2016.

Tramp je taj dosije okarakterisao kao "lažnu vijest", a u subotu je na Tviteru napisao da bi Ministarstvo pravde i FBI "trebalo hitno da objave ko je platio za to".

Dva dana ranije, Tramp je na istoj društvenoj mreži naveo da je možda Demokatska partija finansirala istragu, podsjeća francuska agencija.

Preporučujemo za Vas