"ON JE IZDAJNIK"

Kapitol Hil: Trampa gađali ruskim zastavama

Sada vlasti Kapitola istražuju kako je Klejton uspio da dođe do te lokacije s obzirom na to da je bila potrebna akreditacija. AP navodi da je Klejton, zajedno sa novinarima, bio na samo nekoliko metara od Trampa kada je bacio ruske zastavice
5 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.10.2017. 06:52h

Američki predsjednik Donald Tramp doživeo je neprijatno iznenađenje na Kapitol hilu, gdje je popodne imao ručak sa republikanskim senatorima.

Po ulasku u Kongres na njega su predstavnici organizacije koja traži opoziv predsjednika bacili ruske zastave i vikali "Tramp je izdajnik".

Ruske zastavice, na kojima je pisalo "Tramp", bacio je Rajan Klejton, član organizacije "Amerika preduzima akciju", javio je CNN.

Klejton (36), koji je iz Virdžinije, je priveden i protiv njega je pokrenuta prijava zbog nezakonitog ponašanja, saopštila je portparolka policije Kapitol hila Eva Malecki.

Sada vlasti Kapitola istražuju kako je Klejton uspio da dođe do te lokacije s obzirom na to da je bila potrebna akreditacija. AP navodi da je Klejton, zajedno sa novinarima, bio na samo nekoliko metara od Trampa kada je bacio ruske zastavice.

"Tramp je izdajnik. Zašto razgovaraš o smanjenju poreza kada bi trebalo da govoriš o izdaji", uzviknuo je Klejton poslije čega su ga priveli pripadnici bezbjednosnih snaga.

Klejton je u julu takođe bio među grupom novinara u Senatu, a tada je ruske zastavice bacio na Trampovog zeta, Džereda Kušnera.

Preporučujemo za Vas