NATO: Dugo planirani napad na Ukrajinu brutalan je i u potpunosti neisprovociran i neopravdan

"Izražavamo punu solidarnost sa demokrataki izabranim predsjednikom, parlamentom i Vladom Ukrajine i sa hrabrim narodom Ukrajine koji sada brane svoju domovinu

10967 pregleda 13 komentar(a)
Sa samita, Foto: Reuters
Sa samita, Foto: Reuters

Šefovi država i vlada 30 zemalja članica NATO osudili su danas Rusiju zbog invazije na Ukrajinu, saopšteno je iz Alijanse poslije virtuelnog samita.

Tema vanrednog samita bila je situacija u Ukrajini.

"Ovaj dugo planirani napad na Ukrajinu, jednu nezavisnu, mirnu i nezavisnu državu, brutalan je i u potpunosti neisprovociran i neopravdan", navodi se u saopštenju NATO.

Predsjednici su razgovarali putem zastićene telekonferencije, a Crnu Goru je predstavljao predsjednik države Milo Đukanović.

Na poziv generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga, sastanku su prisustvovali i predstavnici Evropske unije, Švedske i Finske.

"Izražavamo punu solidarnost sa demokrataki izabranim predsjednikom, parlamentom i Vladom Ukrajine i sa hrabrim narodom Ukrajine koji sada brane svoju domovinu. Naše misli su uz one koje su poginuli, koji su povrijeđeni i rasljeni prilikom ruske agresije", navodi se u saopštenju.

Bonus video: