Udovica poginulog američkog vojnika: Tramp nije mogao da se sjeti imena mog supruga

"To me je povrijedilo najviše jer ako se moj muž tamo bori za našu državu i rizikuje svoj život za nju, zašto ne možes da se sjetiš njegovog imena", zapitala je udovica
74 pregleda 2 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.10.2017. 18:15h

Predsjednik SAD Donald Tramp nije mogao da se sjeti imena poginulog vojnika, stradalog 4. oktobra u Nigeru, kada je pozvao njegovu suprugu da joj izjavi saučešće.

Udovica vojnika je to izjavila za Ej-BI-Si, ali je Tramp to negirao na Tviteru.

"Predsjednik je rekao da je on (njen suprug) znao za šta se prijavljuje, ali da boli u svakom slučaju. I to me je natjeralo na suze jer sam bila toliko ljuta zbog tona u njegovom glasu i načinu na koji je to rekao", rekla je gostujući u emisiji "Dobro jutro Ameriko" udovica pokojnog narednika La Dejvida Džonsona.

Tramp "nije mogao da se sjeti imena mog supruga", rekla je ona i dodala da je ime njenog supruga izgovorio tek nakon što je, kako joj je rekao, pogledao u izvještaj o pogibiji koji je imao ispred sebe.

Ubrzo potom Tramp se tim povodom oglasio na Tviteru negirajući njenu priču.

"Imao sam razgovor pun poštovanja sa udovicom narednika La Dejvida Džonsona i njegovo ime sam izgovorio na početku, bez oklijevanja", poručio je Tramp.

Udovica koja nosi treće dijete iz braka sa poginulim vojnikom, rekla je da ga je čula da zapinje u pokušaju da se sjeti imena njenog supruga".

"To me je povrijedilo najviše jer ako se moj muž tamo bori za našu državu i rizikuje svoj život za nju, zašto ne možes da se sjetiš njegovog imena", zapitala je udovica.

Istakla je da ju je sve to natjeralo "još više na suze" jer njen muž je, kazala je, bio dobar vojnik.

Kako je AP prenio, udovica je takođe istakla da želi da zna zbog čega joj nije bilo dozvoljeno da vidi tijelo svog supruga koji je sahranjen u subotu.

Džonson koji je porijeklom iz Majamija, bio je među američkim vojnicima koji su poginuli u zasjedi džihadista 4. oktobra u Nigeru gdje je Islamska država uspostavila svoje prisustvo, a njegovo tijelo je vraćeno kući 17. oktobra.

Bonus video: