Tramp o tenzijama sa Sjevernom Korejom: Bili biste šokirani kada biste vidjeli koliko smo spremni

"Da li bi bilo dobro ne uraditi to? Odgovor je da. Da li će se to dogoditi? Ko zna", rekao je američki predsjednik, očigledno govoreći o potencijalnom sukobu, navodi francuska agencija
3 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.10.2017. 18:59h

Američki predsjednik Donald Tramp poručio je da su SAD "u potpunosti spremne" da odgovore na prijetnje Pjongjanga.

On je istakao istakao svoje "izuzetne odnose" sa predsjednikom Kine.

"Toliko smo spremni da ne biste vjerovali. Bili biste šokirani kada biste vidjeli koliko smo spremni ako zatreba", rekao je Tramp danas u programu Foks njuza, govoreći o tenzijama sa Sjevernom Korejom, koje su pojačane zbog nuklearnog programa Pjongjanga, prenosi AFP.

"Da li bi bilo dobro ne uraditi to? Odgovor je da. Da li će se to dogoditi? Ko zna", rekao je američki predsjednik, očigledno govoreći o potencijalnom sukobu, navodi francuska agencija.

U odgovoru na pitanje o američkoj politici prema Kini, dugogodišnjoj saveznici Sjeverne Koreje, Tramp je pozdravio Peking što je "pomogao" SAD uvodeći sankcije Pjongjangu.

Govoreći o kineskom predsjedniku Si Đinpingu, Tramp je rekao: "On se zalaže za Kinu. A ja - za SAD. Ali, mi smo u veoma dobrim - rekao bih izuzetnim odnosima. I Kina nam zaista pomaže u pogledu Sjeverne Koreje".

Tramp je naglasio da je Kina veoma značajna i da predsjednik Si "ima moć da učini nešto veoma značajno u pogledu Sjeverne Koreje".

Bonus video: