Izrael: Dva policajca ubijena tokom Blinkenove posjete, Islamska država preuzela odgovornost

Dvojicu naoružanih napadača ubili su policajci koji su večerali u obližnjem restoranu

6835 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dva policajca su ubijena, a više ljudi je ranjeno u terorističkom napadu u izraelskom gradu Haderi, tokom posjete američkog državnog sekretara Entonija Blinkena toj zemlji i izraelsko-arapskog samita. Napadači su ubijeni.

Islamska država je preuzela odgovornost za napad, navodi se u saopštenju objavljenom na Telegram nalogu ID, prenosi Rojters.

Dvojica napadača u Haderi, gradu oko 50 kilometara sjeverno od Tel Aviva, su državljani Izraela arapskog porijekla i simpatizeri grupe, saopštili su izraelski bezbjednosni zvaničnici.

"Osuđujemo današnji teroristički napad u Haderi u Izraelu. Ovakvim besmislenim aktima nasilja i ubistava nema mjesta u društvu. Stojimo uz naše izraelske partnere i upućujemo saučešće porodicama žrtava", napisao je američki državni sekretar Entoni Blinken na Tviteru.

Dvojicu naoružanih napadača ubili su policajci koji su večerali u obližnjem restoranu.

"Srećom, naši službenici su uspjeli da neutrališu napadače i spriječe veći teroristički napad", rekao je portparol nacionalne policije Eli Levi za izraelsku televiziju Kan.

Napad se dogodio pet dana nakon što je muškarac ubio najmanje četvoricu Izraelaca u napadu nožem, prije nego što ga je ubio prolaznik.

Bonus video: