Izraelska vojska ubila Palestinku: Tvrde da je pokušala napad nožem

Izraelska vojska je navela da je "neutralisala napadača" koji je držao nož i "prišao vojniku tokom rutinske bezbjednosne operacije"

2746 pregleda 0 komentar(a)
Rođaci ubijene Palestinke, Foto: Reuters
Rođaci ubijene Palestinke, Foto: Reuters

Izraelska vojska je ubila Palestinku koja je danas pokušala napad nožem na jednog vojnika na okupiranoj Zapadnoj obali.

Kako je saopštilo paletisnsko ministarstvo zdravlja Gafran Varasna (31) ubijena je nedaleko od palestinskog izbjegličkog kampa Al Arub u oblasti Hebrona.

Izraelska vojska je navela da je "neutralisala napadača" koji je držao nož i "prišao vojniku tokom rutinske bezbjednosne operacije".

Vojnici su odgovorili i otvorili vatru, navodi se u kratkom saopštenju vojske uz fotografiju malog kuhinjskog noža, prenio je Frans pres.

Izraelsko-palestinsko nasilje pojačano je u proteklim nedjeljama i izraelska vojska skoro svakodnevno hapsi osumnjičene Palestince u delovima Zapadne obale pod kontrolom Palestinske uprave posle niza smrtonosnih napada u na Izraelce u Izraelu i na Zapadnoj obali u kojima je poginulo najmanje 19 ljudi.

Napetost je još više pojačana posle ubistva palestinske novinarke Širin Abu Akleh, koja je imala i državljanstvo SAD, a radila je za Al Džaziru i marša izraelskih ultranacionalista kroz muslimanski kvart u istočnom Jerusalimu.

Najmanje 35 Palestinaca ubijeno je u isto vrijeme u racijama izraelskih snaga.

Mnogi ubijeni su bili napadači ili su bili umiješani u sukobe na Zapadnoj obali.

Međutim, novinarka, jedna nenaoružana žena i dva slučajna prolaznika, takođe su među žrtvama.

Organizacije za ljudska prava upozoravaju da Izrael često koristi prekomjernu silu, navodi AP.

Bonus video: