U poplavama u Indiji i Bangladešu poginulo najmanje 18 ljudi, milioni ostali bez domova

Nivoi vode svih većih rijeka su u porastu, prema podacima Centra za prognozu i upozoravanje na poplave u Daki, glavnom gradu Bangladeša, koji ima oko 130 rijeka

1850 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Bangladeša, Foto: Reuters
Detalj iz Bangladeša, Foto: Reuters

Najmanje 18 osoba poginulo je u poplavama koje su zahvatile sjeveroistočnu Indiju i Bangladeš, ostavljajući milione kuća pod vodom, saopštile su danas vlasti, prenosi AP.

U indijskoj saveznoj državi Asam, najmanje devet ljudi je poginulo u poplavama, a još dva miliona je ostalo bez svojih domova, saopštila je državna Agencija za upravljanje katastrofama.

Bramaputra, jedna od najvećih azijskih rijeka, probila je svoje zemljane nasipe i poplavila preko tri hiljade sela i obradivih površina u 28 od 33 okruga Asama.

Kako se navodi, u Bangladešu, čiji su okruzi u blizini granice sa Indijom najteže pogođeni, od posledica udara groma u petak život je izgubilo devet osoba, prenosi Tanjug.

Nivoi vode svih većih rijeka su u porastu, prema podacima Centra za prognozu i upozoravanje na poplave u Daki, glavnom gradu Bangladeša, koji ima oko 130 rijeka.

Bonus video: