Premijer Šri Lanke pristao da podnese ostavku

Njegova odluka je uslijedila poslije najvećeg protesta koji je do sada zahvatio Šri Lanku i pošto su hiljade demonstranata probile barikade i ušli u rezidenciju i kancelariju Radžapakse kako bi ispoljili svoj bijes protiv lidera kojeg smatraju odgovornim za najgoru ekonomsku krizu

2014 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Premijer Šri Lanke Ranil Vikremesinge pristao je da podnese ostavku pošto su lideri stranaka u parlamentu zatražili da i on i predsjednik Gotabaje Radžapakse odstupe sa dužnosti, nakon što su upali u rezidenciju i kancelariju predsjednika, objavio je AP.

Kako prenosi N1, Portparol premijera Dinouk Kolambage rekao je da je Vikremesinge prenio partijskim liderima da će podnijeti ostavku kada se sve stranke slože o formiranju nove vlade.

Njegova odluka je uslijedila poslije najvećeg protesta koji je do sada zahvatio Šri Lanku i pošto su hiljade demonstranata probile barikade i ušli u rezidenciju i kancelariju Radžapakse kako bi ispoljili svoj bijes protiv lidera kojeg smatraju odgovornim za najgoru ekonomsku krizu.

Vojnici i policija nisu bili u stanju da obuzdaju demonstranate koji su se probili kroz teška metalna vrata u kabinete Ministarstva finansija i predsjednika, izvestio je Rojters.

Predsjednik je premješten na bezjbednu lokaciju, izvještavaju mediji, a na društvenim mrežama kruži snimak na kome se vidi kako stotine ljudi šetaju po rezidenciji, dok neki od njih skaču u bazen.

Snage bezbjednosti su pokušale da rasteraju demonstrante koji su preplavili administrativno sjedište Kolomba.

Bonus video: