Radžapaksa poručio da je učinio maksimum da spriječi ekonomsku katastrofu u Šri Lanki

Nakon čitanja pisma i zvaničnog saopštenja predsjednika parlamenta o ostavci predsjednika, nije bilo rasprave. Vanredna sjednica je prekinuta poslije 13 minuta

3714 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bivši predsjednik Šri Lanke Gotabaja Radžapaksa poručio je da je učinio "maksimum" da spriječi ekonomsku katastrofu koja je pogodila zemlju, ali da su njegovi napori bili uzaludni zbog pandemije.

U parlamentu Šri Lanke je danas pročitano pismu o ostavci koje je Radžapaksa poslao iz Singapura, gde je pobjegao.

"Imam satisfakciju da sam mogao da zaštitim ljude od pandemije uprkos ekonomskoj krizi sa kojom smo se suočavali", napisao je Radžapaksa.

On tvrdi da su devizne rezerve Šri Lanke bile niske kada je preuzeo dužnost u novembru 2019. i da je pandemija koja je uslijedila uništila ekonomiju.

Nakon čitanja pisma i zvaničnog saopštenja predsjednika parlamenta o ostavci predsjednika, nije bilo rasprave. Vanredna sjednica je prekinuta poslije 13 minuta.

Poslanici Šri Lanke trebalo bi da se sastanu sljedeće nedelje kako bi izabrali novog predsjednika.

Gotabaja Radžapaksa pobjegao je prošle nedjelje iz zemlje, samo nekoliko sati prije nego što je trebalo da se povuče zbog razorne ekonomske krize koja je izazvala ozbiljne nestašice. Predsjednikov odlazak uslijedio je poslije višemjesečnih demonstracija koje su kulminirale kada su demonstranti upali u njegovu kuću, kancelariju i zvaničnu rezidenciju njegovog premijera.

Bonus video: