Nakon što je Fejsbuk dostavio poruke policiji, tinejdžerki se sudi zbog abortusa

Po dobijanju pristupa porukama, policija je optužila Burges po dvije tačke optužnice - osim za izvođenje abortusa kod trudnoće starije od 20 nedjelja i za činjenje istog bez ljekarske licence

9517 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tinejdžerka iz Nebraske suočava se sa krivičnim prijavama zbog navoda da je izvršila abortius kršeći državni zakon, a sve nakon što je Fejsbuk policiji dostavio privatne poruke između tinejdžerke i njene majke nakon što je gigantu društvenih medija uručen nalog za pretres, pokazuju sudski dokument.

Sedamnaestogodišnja Seleste Burges, kojoj se sudi kao odrasloj osobi zajedno sa njenom majkom Džesikom Burges, čeka suđenje u Okružnom sudu Medisona zbog optužbi da su prekršile zakon Nebraske o zabrani abortusa poslije 20 nedjelja, piše Forbs.

Dopisivanje na Fejsbuku otkrilo je da je tinejdžerka izvršila abortus uz pomoć majke, prenosi Nova.rs.

Po dobijanju pristupa porukama, policija je optužila Burges po dvije tačke optužnice - osim za izvođenje abortusa kod trudnoće starije od 20 nedjelja i za činjenje istog bez ljekarske licence.

Starija Burges je u porukama savjetovala kćerku da koristi pilule za abortus.

I majka i kćerka su se izjasnile da nisu krive, a Fejsbuk kaže za Forbs da "ne može odmah da potvrdi specifičnosti incidenta".

Nakon što je objavljeno da je Fejsbuk dostavio privatne poruke policiji među korisnicima društvenih medija sve popularniji je hešteg #DeleteFacebook, kojim se poziva na brisanje Fejsbuka.

Bonus video: