Tramp kritikovao Senat zbog istrage o ruskom miješanju u izbore

Republikanski senator Ričard Bur rekao je da je komitet ispitao više od 100 svjedoka, ako i da je ostalo još posla, dodajući da mogućnost ruske umiješanosti u kampanju Donalda Trampa ostaje "otvorena"
0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.10.2017. 13:47h

Američki predsjednik Donald Tramp kritikovao je danas Obavještajni komitet američkog Senata zbog istrage o navodnoj tajnoj povezanosti Rusije i njegovog izbornog tima.

Tramp je upitao na Tviteru zašto komitet ne ispituje lažne vijesti kako bi se utvrdilo zašto ih toliko ima u SAD.

Istražni komitet američkog Senata saopštio je juče da još nije utvrđeno, devet mjeseci od početka istrage, da li je Rusija koordinirala Trampovu kampanju na prošlogodišnjim predsjedničkim izborima.

Republikanski senator Ričard Bur rekao je da je komitet ispitao više od 100 svjedoka, ako i da je ostalo još posla, dodajući da mogućnost ruske umiješanosti u kampanju Donalda Trampa ostaje "otvorena".

"Komitet nastavlja da razmatra sve dokaze kako bi se utvrdilo da li postoji bilo kakva naznaka o tajnoj saradnji", rekao je Bur i dodao da ne želi da diskutuje o preliminiranim rezultatima istrage, jer ih "nema".

Komitet je ispitao više od 100 svjedoka, među kojima su bili i šef Trampove predsjedničke kampanje Pol Manafort i njegov zet i savjetnik u Bijeloj kući Džared Kušner, i pregledao 100.000 stranica dokumenata.

Bonus video: