Tramp najpraćeniji svjetski lider na Tviteru

Sa oko 40 miliona sljedbenika, Tramp je proteklog vikenda izbio u vrh liste od oko 890 naloga svjetskih lidera kao što su šefovi država i vlada, dok vrhovni poglavar Rimokatoličke crkve ima neznatno manji broj sljedbenika na svim jezicima
0 komentar(a)
Donald Tramp Tviter, Foto: Printscreen
Donald Tramp Tviter, Foto: Printscreen
Ažurirano: 05.10.2017. 07:46h

Američki predsjednik Donald Tramp postao je najpraćeniji svjetski lider na Tviteru, premašivši i papu Franja po broju sljedbenika na popularnoj društvenoj mreži.

To je saopštila njujorška kompanija za odnose s javnošću i komunikacije "Barson-Marsteler", na osnovu podataka sa svoje liste svjetskih lidera.

Sa oko 40 miliona sljedbenika, Tramp je proteklog vikenda izbio u vrh liste od oko 890 naloga svjetskih lidera kao što su šefovi država i vlada, dok vrhovni poglavar Rimokatoličke crkve ima neznatno manji broj sljedbenika na svim jezicima, navodi kompanija koja se bavi analizom "tvitplomatije" - korišćenjem društvenih mreža za javnu diplomatiju, prenosi AP.

Šef digitalne službe u podružnici kompanije "Barson-Masteler", EMEA, Matijas Lifkens, koji je osnovao sajt Twitplomacy koji objavljuje podatke o digitalnim diplomatskim inicijativama, priznaje da su mnogi sljedbenici takozvani "botovi" ili je riječ o "uspavanim" nalozima.

Uz to, na listi koju ovaj sajt prati ne nalazi se bivši predsjednik SAD Barak Obama, koji ima više od 95 miliona sljedbenika, napominje američka agencija.

Tramp često objavljuje vladinu politiku ili iznosi kontroverzne stavove baš putem Tvitera.

Lifkens je danas rekao da Trampovi tvitovi pobuđuju mnoge "interakcije", zaključivši da se njemu dopada to što ima toliko sljedbenika na ovoj društvenoj mreži.

Bonus video: