Policija Madagaskara ubila najmanje 19 demonstranata

Policija je saopštila da su "njeni pripadnici sve pokušali da izbjegnu sukob ili nasilje" i da su postavili bezbjednosni perimetar oko stanice

6934 pregleda 0 komentar(a)
Policija Madagaskara (ilustracija), Foto: Shutterstock
Policija Madagaskara (ilustracija), Foto: Shutterstock

Najmanje 19 osoba je ubijeno, a 24 su povrijeđene, na Madagaskaru kada je policija otvorila vatru na demonstrante ispred policijske stanice, navodi Rojters.

Demonstranti su tražili od vlasti da im predaju četvoricu osumnjičenih za kidnapovanje djeteta sa albinizmom i ubistvo majke.

Grupa od oko 400 nezadovoljnih stanovnika okupila se ispred policijske stanice tražeći puštanje četvorice osumnjičenih kako bi se obračunala s njima, prenosi N1.

Policija je to odbila i ispalila je suzavac kako bi rastjerala masu. Kada je gomila nastavila da napreduje ka stanici, policija je otvorila vatru.

Policija je saopštila da su "njeni pripadnici sve pokušali da izbjegnu sukob ili nasilje" i da su postavili bezbjednosni perimetar oko stanice.

"Okupljenima je rečeno da je moguć razgovor kako bi se spriječilo krvoproliće", navodi se u saopštenju i dodaje da su mnogi okupljeni sa sobom imali "velike mačete i drugo oružje".

Kada su bacili kamenje na policiju, ona je otvorila vatru.

Zamjenik okruga Ikongo saopštio je da misli da demonstranti nisu naoružani.

Bonus video: