Iračka vojska ušla u Havidžu, posljednje uporište džihadista na sjeveru

Iračka vojska krenula je prije dva dana u ofanzivu za preuzimanje Havidže, koji je jedan od posljednjih gradova na sjeveru Iraka u rukama džihadista. Havidža je 230 kilometara sjeveroistočno od Bagdada
0 komentar(a)
Iračka vojska, Mosul, Foto: Reuters
Iračka vojska, Mosul, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.10.2017. 08:48h

Iračke snage bezbjednosti ušle su u grad Havidžu, posljednje uporište džihadista Islamske države na sjeveru Iraka, saopštili su danas vojni izvori.

"Vojska, policija i interventne snage za brzo reagovanje, počele su akciju oslobodjanja centra Havidže", izjavio je načelnik te operacije general Abdel Amir Jaralah.

Iračka vojska krenula je prije dva dana u ofanzivu za preuzimanje Havidže, koji je jedan od posljednjih gradova na sjeveru Iraka u rukama džihadista. Havidža je 230 kilometara sjeveroistočno od Bagdada.

Iračke snage bezbjednosti imaju podršku međunarodne koalicije predvođene SAD, koja je početkom septembra počela da bombarduje mjesta oko Havidže.

Iračka vojska napreduje protiv Islamske države u preostalim djelovima Iraka pod kontrolom ekstremista, pošto ih je u julu, uz podršku međunarodne koalicije, porazila u Mosulu.

Bonus video: