Ambasada Palestine u Crnoj Gori: U posljednjih sedam dana izraelska okupaciona vojska ubila sedam mladih Palestinaca

Iz ambasade Palstine u Crnoj Gori poručili da "odsustvo jasne osude i volje da se sankcioniše izraelska vojna okupacija Palestine i njenih zvjerstava, nastavlja da njeguje izraelski osjećaj nekažnjivosti ohrabrujući Izrael da nastavi sa činjenjenjem novih zločina"

5129 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Ambasada Palestine u Crnoj Gori
Foto: Ambasada Palestine u Crnoj Gori

Ambasada Palestine u Crnoj Gori saopštila je da je u prvih sedam dana septembra, izraelska vojska ubila je sedam mladih Palestinaca u, kako su naveli, kontinuiranoj agresiji nad palestinskim gradovima, selima i izbjegličkim kampovima.

"Najnovije žrtve izraelskih napada su Haytham Mubarak (17), Younis Tayeh (21), Mohamad Sabaaneh (29), Taher Zakarneh (19), Fadi Ghattas (19), Sami Khalid (25) I Yazan Afaneh (26). Ova gnusna ubistva počinio je Izrael zbog međunarodne neaktivnosti i ćutanja koji omogućavaju Izraelu da svakodnevno nastavi sa kršenjem međunarodnog prava bez ikakvih posljedica", navodi se u saopštenju ambasade Palestine.

Poručuju da "odsustvo jasne osude i volje da se sankcioniše izraelska vojna okupacija Palestine i njenih zvjerstava, nastavlja da njeguje izraelski osjećaj nekažnjivosti ohrabrujući Izrael da nastavi sa činjenjenjem novih zločina".

"Izraelska vojna okupacija Palestine ostaje pravi ispit pred članovima međunarodne zajednice koji tvrde da su ljudska prava univerzalna, da međunarodno pravo, pravda, demokratske vrijednosti i principi trebaju da važe jednako za sve. Sve do danas oni padaju na ovom ispitu. Ignorisanje stradanja palestinskog naroda neće promijeniti stvarnost jer se radi o istrajnom narodu koji živi pod okrutnom izraelskom vojnom okupacijom, i dok svijet posmatra, on se hrabro bori za slobodu, dostojanstvo i pravdu", zaključuje se u saopoštenju ambasade Palestine u Crnoj Gori.

Bonus video: