Dječak umro od straha tokom izraelske racije

Rian Sulejman je doživio srčani napad kada su izraelski vojnici došli da uhapse njegovu braću u njihovom domu na Zapadnoj obali, kazao je njegov stric

13517 pregleda 11 komentar(a)
Izraelski vojnici danas u Hebronu, Foto: Reuters
Izraelski vojnici danas u Hebronu, Foto: Reuters

Sjedinjene Države su danas pozvale na "temeljnu i hitnu" istragu povodom smrti sedmogodišnjeg palestinskog dječaka tokom sukoba na Zapadnoj obali izazvanih izraelskim racijama.

Izraelski list "Haarec" je objavio da je Rian Sulejman bio preplašen i da je doživio srčani napad kada su izraelski vojnici došli da uhapse njegovu braću u njihovom domu u gradu Tekoa na Zapadnoj obali.

"SAD su sa velikom tugom primile vijest o smrti nedužnog palestinskog djeteta", rekao je zamjenik portparola Stejt departmenta Vedant Patel kada mu je na konferenciji za novinare postavljeno pitanje o dječaku.

Mohamed Sulejman, dječakov stric, rekao je da je Rian bio kod kuće sa roditeljima i dva brata kada su izraelski vojnici zalupali na vrata. On je dodao da je vojska htjela da uhapsi dvojicu braće, starosti osam i 10 godina, jer su navodno gađali vojnike kamenicama, objavio je "Haarec".

„Rianov otac je otvorio vrata i vojnici su ušli. Tada je nastao metež i vrištanje. Od straha, (Rian) se srušio i dobio srčani udar“, rekao je Sulejman i dodao da dječak nije imao zdravstvenih problema.

"Bio je potpuno zdrav i srećan dječak, i izgubili smo ga za nekoliko minuta".

Izraelska vojska je saopštila da istražuje slučaj i da prvobitna istraga "nije pronašla nikakvu vezu između smrti dječaka i aktivnosti vojnika u toj oblasti".

Bonus video: