Čudo na Tajlandu: Djevojčica preživjela masakr u vrtiću spavajući ispod ćebeta

Nakon što je ubica napustio prostoriju neko je Emi pronašao kako se meškolji u udaljenom uglu učionice i iznio je sa prekrivenom glavom kako ne bi vidjela tijela svojih drugova iz razreda

14874 pregleda 0 komentar(a)
Emi sa svojom majkom, Foto: Reuters
Emi sa svojom majkom, Foto: Reuters

Čudo u tužnom danu na Tajlandu. Trogodišnja djevojčica uspjela je da preživi prošlonedjeljni masakr u dječjem vrtiću na sjeveroistoku ove zemlje, tako što je dok je bivši policijac "sijao smrt" mirno spavala pod ćebetom u uglu učionice.

Pavenut Supolvong, koja ima nadimak Emi, inače slabo spava, ali u četvrtak kada je ubica upao u dječju sobu i počeo sa ubijanjem 22 djece, čvrsto je spavala, rekli su njeni roditelji, piše Rojters.

Ona je bila jedino dijete u vrtiću koje se nepovređeno izvuklo nakon što je bivši policajac Panja Khamrap ubio više od 30 ljudi, uglavnom djece.

"U šoku sam. Drago mi je što je moje dijete preživjelo, ali se saosjećam sa drugim porodicama... Osjećam mješavinu tuge i zahvalnosti", rekla je Emina majka Panompai Sithong.

Pavenut Supolvong, Emi, Tajland, Tajland pucnjava
foto: Reuters

Emini roditelji kažu da se njihova djevojčica ne sjeća tragedije.

Nakon što je ubica napustio ovu prostoriju neko je Emi pronašao kako se meškolji u udaljenom uglu učionice i iznio je sa prekrivenom glavom kako ne bi vidjela tijela svojih drugova iz razreda.

Od 22 djece koja su izbodena nožem, 11 je stradalo u učionici u kojoj je Emi spavala, saopštila je policija.

Nakon svega rijedak trenutak radosti u gradu u kojem se i dalje osjeća velika tuga - rođaci su Emi prskali pirinčanim vinom iz srebrne posude i uzvikivali želje za sreću. Na njenim zglobovima vezali su bijele niti za sreću, štipali su joj obraze, šaputali molitve...

Emina majka vjeruje da su duhovi zaštitili njenu djevojčicu.

"Moje dijete ne spava duboko, vjerujem da mora da ima duhova koji su joj pokrili oči i uši. Imamo različita vjerovanja, ali ja mislim da je to zaštitilo moje dijete", rekla je.

Porodica je, ipak, morala Emi da saopšti tužnu vijest da su njen voljeni i najbolji prijatelj, dvogodišnji Tečin, i njen učitelj mrtvi.

Pavenut Supolvong, Emi, Tajland, Tajland pucnjava
foto: Reuters

"Pitala je svoju baku: 'Zašto ne pokupiš Tečin iz škole?'", objasnila je Emina majka.

Emi još u potpunosti ne razumije razmjere tragedije koju je proživjela, zaključuje Rojters.

Bonus video: