Ambasador Izraela u Berlinu: Ultradesni njemački političar Vinterštajn osramotio sebe i svoju partiju

Na fotografiji postavljenoj na društvenim mrežama vidi se kako Vinterštajn pozira raširenih ruku na jednoj od kamenih ploča, dijelu memorijala za više od šest miliona Jevreja koje su nacisti i njihovi saveznici ubili u holokaustu u Drugom svjetskom ratu

2944 pregleda 1 komentar(a)
Prosor, Foto: Shutterstock
Prosor, Foto: Shutterstock

Ambasador Izraela u Berlinu Ron Prosor oštro je kritikovao ponašanje člana ultradesne partije Alternativa za Njemačku jer je, kako izgleda, igrao na Memorijalu žrtvama holokausta u toj zemlji.

Prosor je objavio na Tviteru da je ultradesni političar Holger Vinterštajn osramotio sebe i svoju partiju.

Na fotografiji postavljenoj na društvenim mrežama vidi se kako Vinterštajn pozira raširenih ruku na jednoj od kamenih ploča, dijelu memorijala za više od šest miliona Jevreja koje su nacisti i njihovi saveznici ubili u holokaustu u Drugom svjetskom ratu.

Njemački mediji su objavili da je Vinterštajn fotografisan poslije protesta koji je u subotu organizovala partija Alternativa za Njemačku (AfD).

Ta partija je ponašanje Vinterštajna, koji predstavlja državu Tiringiju, ocijenila kao "ekstremno nepoštovanje" i najavila da će preduzeti mjere protiv njega.

Lider AfD Bjern Heke je 2018. godine Memorijal holokausta označio "spomenikom sramote" i pozvao Njemačku da za 180 stepeni izmijeni sjećanje o svojoj prošlosti.

Partijski tribunal je u to vrijeme odbio nastojanja da se on izbaci iz stranke.

Bonus video: