Pet vojnika stadalo u udesu helikoptera u Indiji

Nesreća se dogodila juče na jugu Tutinga, izolovanog grada blizu linije koja dijeli Kinu i sjeveroistočnu indijsku državu Arunačal Pradeš

4402 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pet indijskih vojnika poginulo je kada se srušio njihov helikopter blizu sporne granice između Kine i Indije, saopštilo je danas indijsko ministarstvo odbrane.

Nesreća se dogodila juče na jugu Tutinga, izolovanog grada blizu linije koja dijeli Kinu i sjeveroistočnu indijsku državu Arunačal Pradeš.

Kontrolorima leta javljeno je da ima problema s letjelicom, neposredno prije udesa što nagovještava da se radilo o tehničkom ili mehaničkom kvaru, navelo je ministarstvo u saopštenju.

Četiri tijela su pronađena dok spasioci pokušavaju da pronađu i tijelo pete osobe, putnika u helikopteru, dodalo je ministarstvo.

Nesreća se dogodila nekoliko nedjelja poslije stradanja pilota indijske vojske tokom rutinksog leta helikopterom u Tavangu, u toj istoj indijskoj oblasti.

Tenzije između Indije i Kine su porasle od krvavog sukoba u junu 2020. na granici između Tibeta i indijske oblasti Ladah, u kojima su poginula najmanje 20 indijskih vojnika i četiri kineska.

Poslije tog sukoba indijska i kineska vojska uputile su hiljade vojnika kao pojačanje duž te osporavane granice u Himaljima, prije nego što su počeli da se povlače prošlog mjeseca.

Bonus video: