CNN počeo da otpušta zaposlene

Smanjenje broja zaposlenih u CNN-u bilo je očekivano i događa se u trenutku kada kompanije pokušavaju da smanje troškove i broj radnika dok se pripremaju za usporavanje ekonomije

9377 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Izvršni direktor CNN-a, koji je u vlasništvu kompanije Vorner Bros Diskaveri, objavijestio je zaposlene u dopisu u srijedu da su u toku otkazi u toj kablovskoj mreži, prenosi agencija Rojters pozivajući se na imejl u koji je imala uvid.

Kris Liht je u dopisu naveo da će ograničeni broj pojedinaca, uglavnom honorarni saradnici, biti obaviješteni u srijedu da su dobili otkaz, a "pogođeni" stalno zaposleni u četvrtak.

"Znam da ove promjene pogađaju i kolege koje odlaze i one koji ostaju. I mi imamo resurse da vas podržimo", napisao je Liht.

Smanjenje broja zaposlenih u CNN-u bilo je očekivano i događa se u trenutku kada kompanije pokušavaju da smanje troškove i broj radnika dok se pripremaju za usporavanje ekonomije.

Liht je još u oktobru upozorio na promjene u CNN-u, pozivajući se na "rasprostranjenu zabrinutost zbog globalnih ekonomskih prognoza".

"Promjene će pogoditi ljude, budžete i projekte", naveo je tada Liht.

Kablovska mreža "AMC" u utorak je objavila da će smanjiti broj zaposlenih u Americi za 20 odsto, zbog pritisaka u medijskoj industriji i ekonomske situacije.

Tehnološke kompanije, kao što su Meta (vlasnik Fejsbuka) i Tviter, takođe su otpustile značajan dio radne snage.

Bonus video: