Tramp: Igrači NFL pokazuju prezir prema svojoj zemlji i zastavi, navijači da ih bojkotuju

"Kada kleknete i ne poštujete američku zastavu ili himnu, to ne nailazi na poštovanje... To nema nikakve veze sa rasom niti sa bilo čim drugim. To ima veze sa poštovanjem prema našoj zemlji i prema našoj zastavi", istakao je Tramp uoči povratka u Vašington
2 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.09.2017. 11:38h

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp rekao je danas da spor sa igračima američke Nacionalne fudbalske lige (NFL), koji ne žele da stoje tokom intoniranja američke himne kako bi na taj način skrenuli pažnju na socijalnu nepravdu, "nema nikakve veze sa rasnim pitanjem, već sa poštovanjem zemlje".

Tramp je to izjavio nakon što su igrači američkog fudbala zauzeli prkosni stav, u najvećem takvom protestu otkako je bivši kvoterbek Kolin Kapernik počeo s tom vrstom demonstracija 2016. zbog ubistva Afroamerikanca, prenosi AFP.

Tramp je izazvao mnogobrojne kritike nakon što je u petak iznio komentar u kojem je igrače NFL koji su odlučili da kleče tokom intoniranja himne nazvao "kučkinim sinovima kojima bi trebalo dati otkaz".

Predsjednik SAD je danas, čak, pozvao navijače da bojkotuju NFL sve dok se protesti nastavljaju, zatraživši od vlasnika tima da "otpusti ili suspenduje" igrače koji kleče dok se intonira himna.

Prije nego što se ukrcao u predsjednički akvion u Nju Džersiju za Vašington, Tramp je danas odbio da ponovi komentare koje je prethodno objavio na Tviteru, ali je rekao da protestima igrači NFL "pokazuju prezir prema svojoj zemlji i zastavi", dodavši da bi "vlasnici trebalo da nešto urade po tom pitanju".

"Kada kleknete i ne poštujete američku zastavu ili himnu, to ne nailazi na poštovanje... To nema nikakve veze sa rasom niti sa bilo čim drugim. To ima veze sa poštovanjem prema našoj zemlji i prema našoj zastavi", istakao je Tramp uoči povratka u Vašington.

Bonus video: