"RAZMJENJIVAO PORUKE SA ZVANIČNICIMA BIJELE KUĆE"

Politiko: Trampov zet imao i privatni mejl za poslovne svrhe

Politiko" piše da su im četiri osobe potvrdile ove navode, kao i da su imali uvid u dvadesetak mejlova
0 komentar(a)
Džared Kušner, Foto: Beta-AP
Džared Kušner, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 03.02.2019. 10:28h

Zet i savjetnik američkog predsjednika Donalda Trampa, Džerad Kušner, koristio je pored zvaničnog imejl naloga Bijele kuće i privatni nalog, navodi portal Politiko.

S tog naloga on je razmjenjivao poruke sa drugim zvaničnicima administracije. Politiko piše da je Kušner privatni nalog otvorio tokom tranzicionog perioda u decembru prošle godine.

Ponekad je sa privatnog naloga razmjenjivao mejlove sa istaknutim zvaničnicima Bijele kuće koji su se odnosili na medijsko pokrivanje, organizovanje događaja... 

Politiko" piše da su im četiri osobe potvrdile ove navode, kao i da su imali uvid u dvadesetak mejlova. 

Kušnerov advokat Ebi Lovel je izjavio da je njegov klijent poštovao pravila i prosleđivao sve mejlove na zvaničan nalog. 

"Manje od 100 mejlova u periodu od januara do avgusta je Kušner ili poslao ili odgovorio kolegama u Bijeloj kući sa privatnoj mejla", kazao je advokat.

Portal Politiko je prvi pisao o tome da je Kušner koristio privatnu elektronsku poštu.

Upotreba privatnog mejla za obavljanje zvaničnih poslova je pitanje koje je značajno uticalo na prošlogodišnje predsjedničke izbore u SAD.

Tramp je više puta u kampanji rekao da njegova rivalka na izborima, demokratska kandidatkinja Hilari Klinton, treba da bude izvedena pred sud zbog korišćenja privatne elektronske pošte za poslovnu komunikaciju dok je bila u Stejt departmentu.