"OZBILJNO ĆEMO RAZMOTRITI NAJJAČI ODGOVOR DO SADA"

S. Koreja: Vojna operacija bi izazvala najtragičniji kraj za SAD, ne zanemariti matorog ludaka

Komitet je saopštio da je prijetnja američkog predsjednika Donalda Trampa, izrečena na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) u Njujorku da će totalno uništiti sjevernokorejski režim, proglašenje rata, prenosi južnokorejska agencija Jonhap
0 komentar(a)
Sjeverna Koreja, Foto: Reuters
Sjeverna Koreja, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.09.2017. 17:29h

Sjeverna Koreja upozorila je danas Sjedinjene Američke Države (SAD) da bi bilo kakva američka vojna operacija protiv njih izazvala, kako su kazali, najtragičniji kraj za SAD.

"Sjeverna Koreja će ozbiljno razmotriti najjači odgovor do sada i o velikom proglasu našeg rukovodstva u vezi SAD ne treba zanemariti matorog ludaka", navodi se u saopštenju Azijsko-pacifičkog mirovnog komiteta Sjeverne Koreje, organa Radničke partije.

U saopštenju se navodi da, ukoliko SAD potcijene moć i volju Sjeverne Koreje i nastave sa bezobzirnim vojnim rješenjem, doći će do "najtragičnijeg kraja američkog carstva".

Komitet je saopštio da je prijetnja američkog predsjednika Donalda Trampa, izrečena na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) u Njujorku da će totalno uništiti sjevernokorejski režim, proglašenje rata, prenosi južnokorejska agencija Jonhap.

"Ne možemo da ne uradimo ništa povodom toga", navodi se u saopštenju, i dodaje da mole UN da ne dozvole takve komentare na podijumu.

Preporučujemo za Vas