Pogledajte montažu S. Koreje: Rakete uništavaju američke bombardere i nosač aviona

15 komentar(a)
Sjevernokorejska raketa uništava američki avion, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Sjevernokorejska raketa uništava američki avion, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 24.09.2017. 15:54h

Sjeverna Koreja objavila je seriju fotomontaža, na kojima je prikazano kako sjevernokorejske rakete "uništavaju" američke bombardere B1B i nosač aviona.

Riječ je o istovjetnim avionima koji su juče preletjeli međunarodni vazdušni prostor uz sjevernokorejsku granicu.

Sjevernokorejski državni portal DPRK tudej objavio je kolaž svega nekoliko sati nakon što je američka vojska objavila da je bombarder B-1B preleteo međunarodni vazdušni prostor duž obale Sjeverne Koreje, prenosi Jonhap.

Objavljen je i video koji počinje govorom američkog predsjednika Donalda Trampa pred vojnicima u bazi "Endrjuz" u Merilendu, a zatim fotografije bombardera B-1B i lovaca F-15C, koje se pomoću kompjuterske grafike "uništavaju" srednjedometnim balističkim raketama.

U videu se prikazuje i sjevernokorejska podmornica kako napada i uništava američki nuklearni nosač aviona "Karl Vinson".

Donald Tramp je u govoru ranije ove sedmice pred Generalnom skupštinom UN zaprijetio da će potpuno uništiti Severnu Koreju, a sjevernokorejski lider Kim Džong Un je odgovorio da je Tramp "poremećen".

Ministar spoljnih poslova Sjeverne Koreje juče je na ministarskom sastanku tokom zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) kazao da uvrede američkog predsjednika Donalda Trampa čine njihovu raktenu posjetu cijeloj teritoriji Sjedinjenih Američkih Država neizbježnom.

Bonus video: