Reakcija S. Koreje nakon Trampovog govora u UN: Zvuk psećeg laveža

Kada su ga pitali šta misli o tome što je Tramp lidera Sjeverne Koreje Kim Džong Una nazvao "raketašem koji je u samoubilačkoj misiji" Ri Jong Ho je odgovorio "baš mi ga je žao"
9 komentar(a)
Donald Tramp, Generalna skupština UN, Foto: Reuters
Donald Tramp, Generalna skupština UN, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.09.2017. 06:29h

Sjevernokorejski ministar spoljnih poslova Ri Jong Ho nazvao je govor američkog predsjednika Donalda Trampa u Generalnoj skupštini UN "zvukom psećeg laveža", piše BBC.

BBC prenosi da je to prvo oglašavanje Sjeverne Koreje nakon govora američkog predsjednika u Generalnoj skupštini UN.

"Ima jedna izreka koja ide ovako - Čak i kada pas laje, parada se nastavalja", poručio je Jong Ho. "Ako je Tramp mislio da nas iznenadi zvukom psa koji laje, onda on očigledno sanja", kazao je sjevernokorejski ministar spoljnih poslova.

Kada su ga pitali šta misli o tome što je Tramp lidera Sjeverne Koreje Kim Džong Una nazvao "raketašem koji je u samoubilačkoj misiji" Ri Jong Ho je odgovorio "baš mi ga je žao".

Donald Tramp je prije dva dana u svom govoru rekao da su "otpadnički režimi" prijetnja svijetu. Kao otpadničke režime nazvao je Sjevernu Koreju i Iran.

Tramp je u svom prvom govoru na generalnoj debati u UN rekao da su suverene i jake zemlje osnova svjetskog poretka i ponovio svoje predizborno obećanje da mu je Amerika na prvom mjestu.

Prije Trampovog govora sjednicu je demonstrativno napustio sjevernokorejski diplomata Ja Song Nam.

Bonus video: