Tilerson: SAD bi mogle da ostanu u Pariskom klimatskom dogovoru uz prave uslove

Bijela kuća insistira na tome da će se SAD povući iz Pariskog klimatskog sporazuma ukoliko ne osigura povoljnije uslove svog učešća iako evropske diplomate imaju doživljaj da su SAD ublažile svoj stav, prenosi AFP
0 komentar(a)
Reks Tilerson, Foto: Reuters
Reks Tilerson, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.09.2017. 17:12h

Državni sekretar SAD Reks Tilerson rekao je da bi SAD mogle da ostanu u Pariskom klimatskom dogovoru ukoliko se steknu pravi uslovi.

"Predsjednik (Donald Tramp) je rekao da je otvoren za pronalazak tih uslova u kojima bismo nastavili razgovor sa drugima o onome što je, svi ćemo se složiti, problem", rekao je Tilerson gostujući na CBS, prenosi Rojters.

Bijela kuća insistira na tome da će se SAD povući iz Pariskog klimatskog sporazuma ukoliko ne osigura povoljnije uslove svog učešća iako evropske diplomate imaju doživljaj da su SAD ublažile svoj stav, prenosi AFP.

"Nema promjene u stavu SAD kada je riječ o Pariskom sporazumu. Kao što je predsjednik jasno stavio do znanja SAD se povlače ukoliko ne mogu da obezbede korigovanje uslova za našu zemlju.", izjavila je portparolka Bijele kuće Sara Hakabi Sanders.

Bonus video: