Bijela kuća: Apsurdna tvrdnja da je Ukrajina napadnuta jer je Zapad ugrozio Moskvu

„Apsurdna je pomisao da je Rusija izložena nekakvom obliku vojne prijetnje Ukrajine ili bilo koga drugog“, izjavio je Saliven

5323 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Savjetnik za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće Džejk Saliven okarakterisao je kao "apsurdnu" tvrdnju ruskog predsjednika Vladimira Putina da je Rusija napala Ukrajinu jer je Zapad ugrozio Moskvu.

Prema Salivenovim riječima, „niko ne napada Rusiju“, javlja AFP.

„Apsurdna je pomisao da je Rusija izložena nekakvom obliku vojne prijetnje Ukrajine ili bilo koga drugog“, izjavio je Saliven, prenosi N1.

Putin je u današnjem obraćanju obećao da će nastaviti sa ratom u Ukrajini i optužio NATO, predvođen Sjedinjenim Državama, da raspiruje vatru sukoba u pogrešnom uvjerenju da bi mogao pobijediti Rusiju.

Okružen sa po četiri ruske trobojne zastave sa obje strane, Putin je poručio ruskoj političkoj i vojnoj eliti da će Rusija „pažljivo i dosljedno rješavati zadatke koji stoje pred nama“, prenosi Rojters.

Putin je rekao da je Rusija učinila sve što je mogla da izbjegne rat, ali da je Zapad imao "drugi scenario". Tvrdi da je Ukrajina planirala da napadne Krim, kao i da je pripremana "krvava operacija" u Donbasu.

Bonus video: