Florida: Ubijeni TV reporter i djevojčica, ista osoba osumnjičena za ranjavanje drugog reportera i žene

Osumnjičeni je bio naoružan kada je uhapšen i nije sarađivao sa policijom, rekli su istražitelji

3491 pregleda 0 komentar(a)
Privođenje osumnjičenog, Foto: Screenshot/Youtube
Privođenje osumnjičenog, Foto: Screenshot/Youtube

Televizijski reporter i devetogodišnja djevojčica ubijeni su u blizini Orlanda u američkoj državi Floridi, blizu mjesta ubistva koje se dogodilo nekoliko sati ranije, prenosi BBC.

Isti napadač je upucao i ranio drugog reportera i majku djevojčice, kaže policija.

Dvojica novinara televizije "Spektrum Njuz 13" su izvještavali o ubistvu žene u toj oblasti tog jutra kada se osumnjičeni tinejdžer vratio, kazala je policija.

Nejasno je da li su oni bili meti.

Osumnjičeni je bio naoružan kada je uhapšen i nije sarađivao sa policijom, rekli su istražitelji.

Nijedna od tri osobe ubijene u dva napada u srijedu u Pajn Hilsu, predgrađu zapadno od Orlanda, još uvijek nije identifikovana.

Na konferenciji za novinare, šerif okruga Orindž Džon Mina rekao je da su novinari bili "u ili blizu svog vozila", za koje je rekao da nije izgledalo kao službeno vozilo TV stanice, kada su napadnuti oko 16:00 po lokalnom vremenu (10:00 po srednjeevropskom vremenu).

On je rekao da su novinari izvještavali o pucnjavi koja se dogodila ranije tog dana oko 11.00 po lokalnom vremenu, u kojoj je žena u 20-im godinama ubijena u automobilu, kada se osumnjičeni vratio na mjesto zločina i otvorio vatru.

Nakon što je napao novinare, navodni napadač - Kit Moses (19) ušao je u obližnju kuću i upucao djevojčicu i njenu majku, rekao je šerif.

Majka je u bolnici u kritičnom stanju, dodao je on.

Drugi novinari u blizini pomogli su u pružanju prve pomoći žrtvama, javljaju lokalni novinari.

Bonus video: