Južna Koreja šalje humanitarnu pomoć Sjevernoj Koreji?

"Osnovni stav vlade je da treba da se nastavi humanitarna pomoć ugroženim grupama u Sjevernoj Koreji bez obzira na političku situaciju", rekao je jedan zvaničnik
107 pregleda 0 komentar(a)
Seul, Foto: Reuters
Seul, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.09.2017. 09:05h

Vlada u Seulu razmatra mogućnost slanja humanitarne pomoći Sjevernoj Koreji u vrijednosti od osam miliona dolara putem međunarodnih organizacija, javlja Tanjug.

Vlada u Seulu planira da održi sastanak o međukorejskoj saradnji kako bi odlučila da li da ponudi humanitarnu pomoć onima koji su ugroženi u Sjevernoj Koreji, saopštilo je južnokorejsko ministarstvo za ujedinjenje, prenosi agencija Jonhap.

Seul je suspendovao pomoć Pjongjangu preko agencija UN poslije nuklearnih i raketnih testova Sjeverne Koreje 2016. godine.

Ministarstvo u Seulu sada predlaže da se 4,5 miliona dolara izdvoji za djecu i trudnice u Sjevernoj Koreji putem Svjetskog programa UN za hranu, a da se preostala 3,5 miliona doniraju preko Unicefa.

"Osnovni stav vlade je da treba da se nastavi humanitarna pomoć ugroženim grupama u Sjevernoj Koreji bez obzira na političku situaciju", rekao je jedan zvaničnik, prenosi Tanjug.

Bonus video: