Tinejdžer u školi u Brazilu nožem ubio nastavnicu, ranio još petoro ljudi

Ubijena nastavnica ima 71 godinu. Ona je prethodne sedmice pokušala da razriješi konflikt između napadača i jednog đaka, kada su se oni potukli

5686 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Osnovac uzrasta 13 godina danas je u državnoj školi u Sao Paulu u Brazilu nožem napao svoje nastavnike, ubivši jednog i ranivši troje, a takođe je ranio dva đaka, rekli su zvaničnici.

Petoro povrijeđenih je hospitalizovano i u stabilnom su stanju, a osumnjičenog napadača privela je vojna policija, i sada je pod istragom.

Ubijena nastavnica ima 71 godinu. Ona je prethodne sedmice pokušala da razriješi konflikt između napadača i jednog đaka, kada su se oni potukli.

"Taj momak je tog drugog nazvao majmunom i pacovom, ovom se to nije dopalo, pa su počeli da se biju", rekao je novinarima učenik koji je sa napadačem išao u isto odjeljenje.

Prema njegovim riječima, napadaču se nije dopalo kako je nastavnica intervenisala, pa je rekao da je će uraditi nešto povodom toga.

Napadač je danas ušao u razred noseći preko glave masku sa motivom lobanje, pa je učiteljicu ubo nožem otpozadi - u glavu i u leđa, rekao je njegov drug iz razreda i dodao da su tada svi počeli da bježe.