Bajden: Planiram da se kandidujem za izbore, ali još nismo spremni da to objavimo

Bajden (80) je u intervjuu za En-Bi-Si (NBC) koji je vođen u Bijeloj kući tokom neformalne uskršnje svečanosti ponovio da namjerava da bude predsjednički kandidat Demokrata i 2024. godine

3394 pregleda 16 komentar(a)
Bajden, Foto: Reuters
Bajden, Foto: Reuters

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džozef Bajden izjavio je danas da planira da se kandiduje za predsjedničke izbore 2024. godine, ali da "još nije spreman da to objavi".

Bajden (80) je danas u intervjuu za En-Bi-Si (NBC) koji je vođen u Bijeloj kući tokom neformalne uskršnje svečanosti ponovio da namjerava da bude predsjednički kandidat Demokrata i 2024. godine.

"Planiram da se kandidujem, ali još nismo spremni da to objavimo", rekao je Bajden.

Potpredsjednica SAD Kamala Haris je ranije saopštila da će i na narednim izborima biti Bajdenova kandidatkinja za tu funkciju.

Najviši savjetnici Bijele kuće će uskoro konačno odlučiti o pokretanju Bajdenove kampanje za reizbor, objavio je NBC, pozivajući se na nekoliko neimenovanih izvora.

"Dio odluke je završen, ali on negoduje zbog pritiska da mora da objavi šta je već odlučio", rekao je za En-Bi-Si jedan izvor upoznat sa tim.

Bajden je najstariji predsjednik SAD u istoriji. Ako bude ponovo izabran, na kraju svog drugog mandata bi imao 86 godina.

Bonus video: