U napadu vojske u Mjanmaru ubijeno najmanje 30 osoba

Pripadnik Snaga narodne odbrane (PDF), naoružane grupe koja se suprotstavlja hunti, rekao je Rojtersu da su borbeni avioni pucali na ceremoniju otvaranja njihove lokalne kancelarije

3129 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Mjanmara iz 2021. godine, Foto: Reuters
Detalj iz Mjanmara iz 2021. godine, Foto: Reuters

Najmanje 30 ljudi je ubijeno u centralnom Mjanmaru, nakon napada vojske te zemlje na događaj koji su organizovali protivnici vojne vlasti, javljaju mediji.

Pozivajući se na stanovnike oblasti Sagaing, BBC Burma, Radio Slobodna Azija (RFA) i novinski portal Iravadi prenijeli su da je u napadu poginulo do 50 ljudi, uključujući civile.

Kako prenosi Rojters, ove izvještaje nisu mogli da potvrde, dok portparol vladajuće vojske nije odgovorio na telefonski poziv za komentar.

Pripadnik Snaga narodne odbrane (PDF), naoružane grupe koja se suprotstavlja hunti, rekao je Rojtersu da su borbeni avioni pucali na ceremoniju otvaranja njihove lokalne kancelarije.

"Za sada se još uvijek ne zna tačan broj žrtava. Ne možemo još da izvučemo tijela", rekao je član PDF-a, koji je tražio da bude anoniman.

Vojska Mjanmara, koja je zbacila izabranu vladu 2021. godine, dobila je međunarodnu osudu za svoje smrtonosne napade na prodemokratske protivnike i civile.

Bonus video: