Više od 550 migranata presretnuto kod obale Maroka

Smješten na sjeverozapadnom dijelu Afrike, Maroko je tranzitna zemlja za mnoge migrante, posebno podsaharske, koji žele da stignu u Evropu sa atlantske ili mediteranske obale te zemlje

3199 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Marokanska Ratna mornarica je posljednjih dana kod obala Sredozemnog mora i Atlantika presrela 552 neregularna migranta, uglavnom iz Podsaharske Afrike.

"Obalska straža marokanske Ratne mornarice koja djeluje na Mediteranu i Atlantiku spasla je od 8. do 18. aprila 552 neregularna migranta različitih nacionalnosti", uglavnom iz Podsaharske Afrike, izjavio je vojni izvor marokanskoj novinskoj agenciji MAP.

Ti ljudi pokušavaju da more pređu improvizovanim čamcima, kajacima, vodenim skuterima i "čak i plivanjem", dodao je isti izvor.

Smješten na sjeverozapadnom dijelu Afrike, Maroko je tranzitna zemlja za mnoge migrante, posebno podsaharske, koji žele da stignu u Evropu sa atlantske ili mediteranske obale te zemlje.

Početkom aprila, 11 migranata, osam Marokanaca i tri osobe iz Podsaharske Afrike udavilo se pošto je njihov čamac potonuo kod obale na jugozapadu Maroka.

Bonus video: