Južna Koreja: Putniku koji je otvorio vrata aviona u letu prijeti kazna do 10 godina zatvora

U eksploziji vazduha u kabini nakon što je putnik otvorio vrata aviona Aziana erlajns u vazduhu, 12 osoba je lakše povređeno

5228 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Putnik (33) koji je otvorio vrata za hitne slučajeve tokom leta južnokorejskog aviona i prijeti mu kazna do 10 godina zatvora, izjavio je da je pokušao da izađe iz aviona jer je osjećao gušenje.

On je optužen za kršenje zakona o bezbjednosti u vazduhoplovstvu, saopštili su zvaničnici.

U eksploziji vazduha u kabini nakon što je putnik otvorio vrata aviona Aziana erlajns u vazduhu, 12 osoba je lakše povrijeđeno.

Avion je kasnije bezbjedno sletio na južnokorejski aerodrom Daegu, saopštili su zvaničnici avio-kompanije i Ministarstva saobraćaja.

Danas je okružni sud u Teguu izdao nalog za hapšenje tog putnika. Policija je ranije tražila nalog za hapšenje, navodeći težinu zločina i mogućnost da muškarac pobjegne, saopštila je policija u Daeguu.

Ako bude proglašen krivim, prijeti mu maksimalna kazna od 10 godina zatvora zbog kršenja zakona o bezbjednosti u vazduhoplovstvu koji zabranjuje putnicima rukovanje ulaznim i vratima za slučaj opasnosti i drugom opremom u avionu, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja.

U avionu je bilo 200 ljudi, od kojih 194 putnika, među kojima i mlađi atletičari koji su putovali na takmičenje u Ulsanu, grad na jugoistoku zemlje.

Bonus video: