PORUKA SJEVERNOKOREJSKIH VLASTI

Pjongjang obećao kontramjere na "pritiske i sankcije SAD"

Kako prenosi Rojters, obećanje zvaničnog Pjongjanga je iznijeto u saopštenju zvanične delegacije na Istočno-ekonomskom forumu u Vladivostoku u istočnoj Rusiji
1 komentar(a)
Sjeverna Koreja parada, Foto: Reuters
Sjeverna Koreja parada, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.09.2017. 14:16h

Sjeverna Koreja poručila je danas da će preduzeti snažne kontramjere kao odgovor na pritisak Sjedinjenih Američkih Država (SAD) ili bilo kakve nove sankcije koje joj eventualno budu nametnute zbog programa testiranja raketnog sistema.

Sjeverna Koreja optužila je SAD da žele rat.

Kako prenosi Rojters, obećanje zvaničnog Pjongjanga je iznijeto u saopštenju zvanične delegacije na Istočno-ekonomskom forumu u Vladivostoku u istočnoj Rusiji.

"Odgovorićemo na varvarsku zavjeru sankcija i pritiska SAD snažnim sopstvenim kontramjerama", navodi se u saopštenju.

U tom saopštenju su optužbe upućene i na račun Južne Koreje i Japana da koriste ruski forum kako bi vodili "pokvarenu politiku", navodeći da je taj događaj namijenjen razgovorima o ekonomskoj saradnji u regionu, a ne kritici njenog programa raketnog testiranja.

Kako navodi agencija, to obećanje je uslijedilo nakon što su SAD zahtijevale od Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija da nametne sankcije za naftu Sjevernoj Koreji, zabrani izvoz tekstila, zapošljavanje radnika iz Sjeverne Koreje u inostranstvu i da lider te države Kim Džong Un bude podvrgnut zabrani putovanja i zamrzavanju imovine.

Preporučujemo za Vas