Sukobi policije i opozicije u Senegalu: Najmanje devet mrtvih, zabranjeni Fejsbuk, Vocap i Tviter...

Sukoba je prevashodno bilo u glavnom gradu Senegala, Dakaru, i u gradu Ziguinčor na jugu u kojem je opozicionar Osmane Sonko gradonačelnik, saopšteno je iz ministarstva unutrašnjih poslova

4990 pregleda 0 komentar(a)
Sukobi u Senegalu, Foto: Reuters
Sukobi u Senegalu, Foto: Reuters

Najmanje devetoro ljudi je danas poginulo u sukobima u Senegalu između policije i pristalice opozicionog vođe Osmanea Sonkoa, a vlasti su poslije ovih okršaja zabranile upotrebu nekoliko društvenih mreža u cijeloj zemlji, a zatvoren je i univerzitet.

Sukoba je prevashodno bilo u glavnom gradu Senegala, Dakaru, i u gradu Ziguinčor na jugu u kojem je Sonko gradonačelnik, saopšteno je iz ministarstva unutrašnjih poslova ove afričke zemlje.

Dodaje se da je suspendovana upotreba nekoliko društvenih mreža koje su demonstranti koristili da bi raspalili nasilje, poput Fejsbuka, Vocapa i Tvitera.

Vlasti su danas rasporedile vojsku u djelovima grada u kojima se nastavljaju sukobi između policije i Sonkovih pristalica.

Sonko je juče osuđen zbog "kvarenja omladine" ali je oslobođen optužbi za silovanje jedna žene koja je radila u salonu za masažu i kojoj je navodno Sonko prijetio smrću.

Ovaj opozicionar je osuđen na dvije godine zatvora ali nije prisustvovao suđenju. Njegov advokat kaže da još nije izdat nalog za njegovo hapšenje.

Bonus video: