Bajden: Jasno je da Putin gubi rat u Ukrajini

Bijela kuća je i dalje oprezna u reakcijama na posljedice prošlonedeljnih događaja u Rusiji kada su se pripadnici Vagner grupe i njihov vođa Jevgenij Prigožin pobunili i prijetili da će da napadne Moksvu, prije nego što su od toga odustali

13690 pregleda 58 reakcija 59 komentar(a)
Bajden, Foto: Reuters
Bajden, Foto: Reuters

Američki predsjednik Džo Bajden poručio je da "izopšteni" ruski lider Vladimir Putin "gubi" rat u Ukrajini, ali da je prerano reći da li je oslabljen zbog kratkotrajne pobune plaćeničke Vagner grupe.

Na pitanje novinara u Bijeloj kući da li je Putin sada slabiji, Bajden je odgovorio: "Teško je reći, ali je jasno da gubi rat u Ukrajini i da "gubi rat kući".

Putin je sada "izopšten širom svijeta", dodao je Bajden.

Bijela kuća je i dalje oprezna u reakcijama na posljedice prošlonedeljnih događaja u Rusiji kada su se pripadnici Vagner grupe i njihov vođa Jevgenij Prigožin pobunili i prijetili da će da napadne Moksvu, prije nego što su od toga odustali. Prigožin je u međuvremenu, u okviru sporazuma sa Kremljom, otputovao u Bjelorusiju.

Predsjednik SAD je u ponedeljak novinarima rekao da SAD i NATO nisu umiješani u pobunu u Rusiji. Istakao je da je prošlog vikenda razgovarao sa saveznicima da bi se osiguralo da su svi usklađeni u naporima da se osigura da Putinu "ne daju izgovor da okrivi Zapad" ili NATO.

Bonus video: