Tri puta upucan: Nastavnik oborio napadača i spriječio masakr

U poruci jednog od učenika koji je bio na Simenovom času piše da je nastavnik gađao napadača košarkaškom loptom u glavu i zatim ga oborio, pritom probivši i vrata od ostave
5 komentar(a)
SAD pucnjava Indijana, Foto: Reuters
SAD pucnjava Indijana, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.05.2018. 06:53h

Džejson Simen, nastavnik u školi u Noblsvilu u američkoj saveznoj državi Indijana, operisan je nakon što je tri puta pogođen iz vatrenog oružja dok je sprečavao naoružanog učenika da napravi masakr u učionici, tako što je oborio napadača na pod.

U poruci jednog od učenika koji je bio na Simenovom času piše da je nastavnik gađao napadača košarkaškom loptom u glavu i zatim ga oborio, pritom probivši i vrata od ostave.

Lokalni mediji kontaktirali su Simenovog brata Džeremija koji živi u Arizoni i koji je za Indijanapolis star rekao da je Džejson nakon pucnjave bio u svjesnom stanju i da je razgovarao sa suprugom, rekavši joj da je "ok", prenosi AP.

Brat je rekao da je Simen igrao američki fudbal dok je studirao na Univerzitetu južnog Ilinoisa i to na poziciji odbrambenog igrača koji juri da obori protivničkog kvoterbeka, kao i da nikada nije bio osoba koja bi pobjegla od gužve, piše Tanjug.

Neimenovani učenik je u petak ujutru ušao u učionicu za vrijeme kontrolnog zadatka noseći u rukama dva pištolja, nakon što je prethodno zamolio da izađe sa časa. U pucnjavi su ranjeni drugi učenik i nastavnik Simen, a napadač je uhapšen.

Učenik sedmog razreda Itan Stounbrejker ispričao je da je Simen vjerovatno spriječio veća ranjavanja tako što se suprotstavio napadaču.

"Naš nastavnik je odmah potrčao ka njemu, izbio mu pištolj iz ruke i oborio ga na pod. Da nije bilo njega, sigurno bi među nama bilo još ranjenih", rekao je Stounbrejker.

Vlasti vjeruju da je napadač djelovao sam, ali nisu pružili više informacija o njemu. Na objavljenom snimku iz helikoptera prikazani su učenici kako izlaze iz škole i ulaze u autobus.

AP podsjeća da se prije nedjelju dana u Santa Feu u Teksasu dogodio napad na školu u kojem je ubijeno osam učenika i dvoje nastavnika.