Tramp: Sve opcije su na stolu; Lavrov: Pjongjang da poštuje UN

Američki predsjednik je u pisanoj izjavi naveo da "prijeteći i destabilišući postupci" samo povećavaju izolaciju Sjeverne Koreje u regionu i svijetu
0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.08.2017. 12:21h

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas da su "sve opcije na stolu" pošto je Sjeverna Koreja lansirala raketu iznad Japana.

Tramp je u pisanoj izjavi naveo da "prijeteći i destabilišući postupci" samo povećavaju izolaciju Sjeverne Koreje u regionu i svijetu.

On je rekao da postupci Sjeverne Koreje pokazuju "prezir prema njenim susjedima" i da su "sve opcije na stolu" kad je riječ o reakciji SAD.

Sjeverna Koreja danas je lansirala balistički projektil srednjeg dometa, napravljen da nosi nuklearnu bojevu glavu, iznad Japana. Raketa je pala u Tihi okean.

Lavrov: Pjongjang da poštuje Ujedinjene nacije

Ministri spoljnih poslova Rusije i Ujedinjenih Arapskih Emiratra, Sergej Lavrov i Abduah bin Zajed al Nahjan, tražili su od Sjeverne Koreje da poštuje rezolucije Ujedinjenih nacija, pošto je noćas Pjongjang lansirao raketu preko Japana.

"Sjeverna Koreja treba da poštuje UN", rekao je Lavrov na konferenciji za novinare.

Šef diplomatije UAE je rekao da "situacija ne može dalje da eskalira između Sjeverne Koreje s jedne strane i Japana i Južne Koreje s druge".

"Sjeverna Koreja ne može da nastavi da ne poštuje rezolucije Savjeta bezbjednosti UN i pozive UN da okonča provokacije", rekao je al Nahjan.

Lavrov je u posjeti UAE kako bi razgovarao o diplomatskoj krizi između Katara i arapskih država.

Bonus video: