Tramp kaže da su mnoge zemlje prijetnja, ali ne pominje Rusiju

Agencija AP ocjenjuje da Trampov odgovor odslikava opštu neodlučnost da se zauzme oštar stav prema vlastima u Moskvi
3 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.08.2017. 08:45h

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da "mnoge zemlje" predstavljaju bezbjednosnu prijetnju, ali nije konkretno naveo da Rusija spada u tu kategoriju, navela je agencija AP. "Mnoge države smatram bezbjednosnom prijetnjom, nažalost, kada pogledate šta se dešava danas u svijetu", rekao je Tramp na konferenciji za novinare u Bijeloj kući odgovarajući na pitanje finskog novinara da li Rusiju smatra prijetnjom po bezbjednost.

"Da li smatrate Rusiju bezbednosnom pretnjom?", glasilo je pitanje. Tramp nije konkretno odgovorio ni na pitanje dokle su SAD spremne da idu ako dođe do eskalacije sukoba na Baltiku, navodi Tanjug.

Tramp je takođe dodao da su SAD veoma zaštitnički nastrojene prema baltičkim zemljama i da će moći da se suoče sa bilo kakvom prijetnjom koja tamo izbije. "Veoma smo zaštitnički nastrojeni prema tom regionu. To je sve što mogu da kažem", rekao je američki predsednik.

Tramp je naglasio da SAD imaju dobre prijatelje u tom regionu, prenio je Rojters.

Predsjednik SAD je govorio na zajedničkog konferenciji za novinare s predsjednikom Finske Saulijem Ninistrom, poslije njihovog sastanka u Ovalnom kabinetu.

Agencija AP ocjenjuje da Trampov odgovor odslikava opštu neodlučnost da se zauzme oštar stav prema Rusiji, za koju američke obavještajne službe navode da je bila umiješana u prošlogodišnje predsjedničke izbore u SAD.

Američko Ministarstvo pravde i kongresni odbori istražuju navode o mogućim vezama između Trampovih saradnika koji su bili zaduženi za predsjedničku kampanju i zvaničnika Vlade Rusije.

Bonus video: