U Peruu spašeno 43 malezijskih državljana koji su bili žrtve trgovine ljudima

Aktivisti i vladini zvaničnici navode da su stotine Malezijaca namamljene unosnim ponudama za posao u zemlje jugoistočne Azije kao što su Mjanmar, Tajland, Kambodža i Laos, da bi na kraju bili natjerani da učestvuju u prevarama

2428 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Vlada Malezije saopštila je danas da je policija u Peruu spasila 43 malezijskih državljana koji su bili žrtve trgovine ljudima od strane organizacije koja izvodi telekomunikacione prevare.

Ministarstvo spoljnih poslova sapštilo je da je peruanska policija otkrila 43 malezijska državljana nakon racije kuće u glavnom gradu Limi. Navodi se da su svi spašeni u dobrom zdravstvenom stanju.

Oni su bili upleteni u prevaru koja navodno potiče od kriminalnih organizacija na Tajvanu i Kini, u kojoj se prevaranti lažno predstavljaju za bankarskog ili javnog zvaničnika kako bi prevarili osobu da otkrije svoje lične podatke ili prebaci novac na račun treće strane.

Aktivisti i vladini zvaničnici navode da su stotine Malezijaca namamljene unosnim ponudama za posao u zemlje jugoistočne Azije kao što su Mjanmar, Tajland, Kambodža i Laos, da bi na kraju bili natjerani da učestvuju u prevarama.

Bonus video: