Talibani: Avganistan će postati groblje za SAD

Talibanski pobunjenici su u prvoj reakciji na Trampov govor ocijenili novu strategiju o Avganistanu kao "zastarelu i nejasnu" u kojoj "nema ništa novo"
82 pregleda 0 komentar(a)
Avganistan vojska SAD, Foto: Reuters
Avganistan vojska SAD, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.08.2017. 07:46h

Talibanski pobunjenici zaprijetili su danas da bi Avganistan mogao da postane "groblje" za SAD ako ne povuku svoje vojnike iz te zemlje.

Talibani koji su reagovali na govor američkog predsjednika Donalda Trampa o novoj strategiji za Avganistan, preuzeli su odgovornost za raketni napad u blizini američke ambasade u Kabulu u kojem nije bilo žrtava.

"Ako SAD ne povuku svoje vojnike iz Avganistana, ta zemlja će ubrzo postati novo groblje za tu super silu 21. vijeka (SAD). Američki zvaničnici to treba da znaju", naveli su talibani i dodali da je SAD trebalo prije da razmišljaju o povlačenju snaga "nego što žele nastavak rata".

Talibanski pobunjenici su u prvoj reakciji na Trampov govor ocijenili novu strategiju o Avganistanu kao "zastarelu i nejasnu" u kojoj "nema ništa novo".

Tramp je kasno sinoć isključio mogućnost povlačenja SAD iz Avganistana, čime je otvorio put ka upućivanju dodatnih vojnika u tu zemlju.

Bonus video: