Izraelska policajka preminula poslije napada nožem u Jerusalimu

Kako je navela policija napadač je Palestinac iz Al-Isafije, kvarta u istočnom Jerusalimu. Jedan osumnjičeni za umiješanost u napad je uhapšen

6306 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Jerusalima, Foto: Reuters
Detalj iz Jerusalima, Foto: Reuters

Preminula je izraelska granična policajka koja je jutros u Jerusalimu zadobila teške povrede, saopštila je izraelska policija.

Nju je napao 16-godišnji Palestinac ispred policijske stanice u istočnom Jerusalimu, koji je Izrael anektirao pošto ga je osvojio u Šestodnevnom ratu 1967. godine.

U saopštenju za štampu policija je navela da je "terorista neutralisan", prenijela je agencija Frans pres.

Dvadesetogodišnja žrtva napada, koja takođe ima državljanstvo SAD, uselila se u Izrael prije dvije godine, a živjela je u kibucu pored granice Pojasa Gaze u području koje su napali pripadnici islamskog ekstremističkog Hamasa 7. oktobra.

Od tada je ubijeno 59 izraelskih policajaca, prenijeli su izraelski mediji.

Izraelska hitna pomoć je rekla da je još jedan pripadnik policijskih snaga, takođe 20-godišnjak, lakše ranjen u tom napadu nožem kraj jerusalimskog Starog grada.

Kako je navela policija napadač je Palestinac iz Al-Isafije, kvarta u istočnom Jerusalimu. Jedan osumnjičeni za umiješanost u napad je uhapšen.

Od početka rata između Izraela i Hamasa izazvanih iznenadnim napadima iz Gaze 7. oktobra napetost je visoka u istočnom Jerusalimu.

Ministar nacionalne bezbjednosti Izraela Itamar Ben-Gvir izjavio je danas da su policajci na liniji fronta već mjesec dana i pozvao da se sruši dom napadača.

Na okupiranoj Zapadnoj obali je ubijeno više od 150 Palestinaca izraelskom vatrom ili u napadima jevrejskih naseljenika od početka rata.

Više od 1.400 ljudi ubijeno je u južnom Izraelu, većinom civila i to prvog dana rata.

U pojasu Gaze je u izraelskom bombardovanju i kopnenim operacijama ubijeno više od 10.000 ljudi, među njima oko 4.000 djece.

Bonus video: