Benon otpušten: Sprema se za rat protiv Bijele kuće!

Njujork tajms javlja da je njegov odlazak odluka samog Trampa
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.08.2017. 19:50h

Stiv Benon, glavni strateški savjetnik američkog predsjednika Donalda Trampa, nije više na toj funkciji, javljaju američki mediji.

Iz Bijele kuće je saopšteno da su Trampov šef osoblja Džon Keli i Benon sporazumno dogovorili da danas bude posljednji radni dan za kontroverznog savjetnika.

Njujork tajms javlja da je njegov odlazak odluka samog Trampa. Rojters prenosi riječi izvora bliskog Benonu koji je kazao da ne treba očekivati da Benon sam ode.

"Benon će ih natjerati da ga otpuste. Neće se zvanično povući. On je i dalje radio na projektima", naveo je taj izvor.

On je četvrti visoki zvaničnik Bijele kuće koji je napustio Trampovu administraciju u posljednjih pet nedjelja.

Benon je bivši vlasnik Brajtbart njuza (Breitbart News), koji je objavio platformu američke ekstremne desnice koja je kasnije preimenovana u desnu alternativu (all-right). Benon je dugo bio izolovan u Bijeloj kući sa drugačijim stavovima od zvaničnih i čiju ostavku traže mnogi Trampovi kritičari i iz redova republikanaca i demokrata, a prije nekoliko danan kritikovao je i nedavne predsjednikove prijetnje Sjevernoj Koreji.

Već par sati nakon otpuštanja, izvori bliski Benonu javljaju da se očekuje njegov povratak u Brajtbart. Ali, ono od čega strahuju u Bijeloj kući jesu glasine da će Benon sada imati odriješene ruke da se obračuna sa onima sa kojima nema isti pogled na svijet, a da to neće zaobići ni Trampa iako imaju sličan pogled na svijet.

Benon je navodno dugo bio nezadovoljan Ivankom Tramp i njenim mužem Džaredom Kušnerom koje smatra njujorškim liberalima, a prve nezvanične informacije govore da on sada smatra da su Demokrate preuzele Bijelu kuću.

Axios, koji je prvi javio da Benon odlazi iz Bijele kuće, piše da će Benon zajedno sa milijarderskom familijom Merser koja finansira Brajtbart, pokrenuti "pravi rat" protiv pripadnika Trampove administracije.

Benon je prijateljima kazao da u Brajtbartu sada ima "mašinu za ubijanje" i da je moguće da se vratiti uredničkoj roli. Nakon vijesti o Benonovom odlasku, urednik Brajtbarta Džoel Polak je kratko na Tviteru objavio: RAT!

Očekuje se da akcija bude usmjerena protiv "globalista" koje Benon i njegovi prijatelji optužuju da uništavaju Trampovu administraciju i Ameriku.

Na meti osim Ivanke i Kušnera, će biti vjerovatno Trampovi savjetnici za nacionalnu bezbjednost H.R. Mekmaster i Dina Pauel, kao i ekonomski savjetnik Geri Kon.

Galerija

Bonus video: