Tramp na Tviteru postavio karikaturu voza koji udara u novinara CNN-a

Neimenovani portparol Bijele kuće rekao je da je karikatura, uz koju stoji natpis "Lažne vijesti ne mogu zaustaviti Trampov voz", postavljena "nenamjerno" i da je "uklonjena čim je uočena"
1 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.08.2017. 07:46h

Američki predsjednik Donald Tramp postavio je na Tviteru karikaturu na kojoj voz udara reportera američke televizijske mreže CNN tri dana nakon što je bijeli rasista automobilom pregazio ženu na okupljanju ektremnih desničara u saveznoj državi Virdžiniji, prenio je BBC.

Karikatura, koju je Tramp kasnije povukao, prikazuje novinara CNN-a kako ga gazi "Trampov voz", simbol njegovih pristalica, navela je britanska televizijska mreža.

Tramp je trenutno u Njujorku gdje već dva dana traju protesti protiv njegovog dolaska i u znak podrške žrtvama bjelačkog rasizma.

Neimenovani portparol Bijele kuće rekao je da je karikatura, uz koju stoji natpis "Lažne vijesti ne mogu zaustaviti Trampov voz", postavljena "nenamjerno" i da je "uklonjena čim je uočena".

Tramp se našao na udaru kritika pošto je optužio "mnoge strane" za mržnju i netrpeljivost, bez otvorenog spominjanja neonacista i rasista koji su organizovali skup u Šarlotsvilu u državi Virdžinji, gde je stradala jedna žena.

Američki predsjednik je u ponedeljak pokušao da pojasni svoj stav, poimjence osudivši rasističku organizaciju Kju Kluks Klan i neonaciste.

BBC je naveo da se Tramp tom prilikom "okomio" na reportera CNN-a. Kada ga je novinar upitao zašto mu je trebalo tako dugo da osudi nasilne skupove, Tramp je odgovorio: "Volim prave vijesti, a ne lažne". Upirući prstom na tog dopisnika iz Bijele kuće, dodao je: "Ti si lažna vijest".

Medije koji prema njegovom mišljenju šire takozvane lažne vesti, Tramp često napada na Tviteru na kojem ga prati gotovo 36 miliona ljudi.

Bonus video: