SAOPŠTENJE PREDSJEDNIKA SAD

Tramp: Za Šarlotsvil krivi i jedni i drugi

Trampa inače već nekoliko dana javnost žestoko kritikuje zbog toga što nije osudio desničare koji su u Šarlotsvilu u subotu organizovali protest na kojem su izbili sukobi sa kontramitingašima
63 pregleda 0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.08.2017. 06:10h

Američki predsjednik Donald Tramp ponovo je okrivio obje strane za nasilje u Šarlotsvilu u Virdžiniji u kojem je jedna osoba izgubila život.

Tramp je u saopštenju koje je iznio u ponedjeljak osudio bijele suprematiste, ali je u utorak u Njujorku takođe okrivio i ljevičare za svaljivanje krivice na desnicu.

Takođe, pravdao je i vrijeme koje mu je trebalo da sastavi saopštenje, govoreći da je želio da iznese sve činjenice.

Tramp je na konferenciji za novinare u Njujorku dosta vremena proveo kritikujući novinara koji ga je pitao zašto mu je trebalo toliko vremena za saopštenje, a potom je objasnio i zašto svu krivicu ne treba svaljivati na desničare. 

“Imali ste grupu sa jedne strane koja je bila loša, a imali ste i grupu na drugoj strani koja je takođe bila veoma nasilna. Niko ne želi to da kaže, ali reći ću vam ja“, rekao je on. 

Trampa inače već nekoliko dana javnost žestoko kritikuje zbog toga što nije osudio desničare koji su u Šarlotsvilu u subotu organizovali protest na kojem su izbili sukobi sa kontramitingašima. 

U neredima je poginula 32-godišnja Heder Hejer, a još 19 osoba je povrijeđeno kada se automobil zakucao u okupljene. 

Tramp je naveo da je vozač tog automobila “sramota za sebe i svoju zemlju“.

Preporučujemo za Vas